Uw opleidingsmakelaar Jean-Claude Laurent

Eind 2014 startte Jean-Claude Laurent als opleidingsmakelaar, de logische volgende stap in zijn rijk gevulde carrière. Maak kennis met de man achter al uw opleidingen.

Het parcours van Jean-Claude Laurent, uw opleidingsmakelaar

Voor hij de eerste stappen in zijn carrière zette, volgde Jean-Claude Laurent een paramedische opleiding, meer bepaald verpleegkunde en licentiaat ziekenhuiswetenschappen, optie ziekenhuisbeheer. Hieronder kan u mee de weg volgen die hij vervolgens aflegde vooraleer hij de stap naar opleidingsmakelaar zette.

1979-1989

10 jaar lang werkte Jean-Claude als hoofdverpleger op intensieve zorgen en spoed, waar hij leerde communiceren met alle soorten mensen en een team leerde leiden onder stress.

1989-1992

Na zijn carrière als hoofdverpleger volgde Jean-Claude een verkoopsopleiding, waarna hij begon als medisch afgevaardigde. De communicatievaardigheden die hij opdeed in deze strategische, face-to-face verkoop zouden hem later nog goed van pas komen.

1992-1994

Als trainingmanager zet Jean-Claude zet zijn eerste stappen in het management. Om die functie zo goed mogelijk te vervullen, volgde hij talloze trainingen via train the trainer-programma’s.

1994-1995

Jean-Claude leidde een verkoopsteam van 6 personen als District Manager. Hier zette hij de theorie die hij opdeed als trainingmanager om in praktijk.

1995-1996

Als Market Research Manager leidde Jean-Claude een team van zelfstandige enquêtrices, om daarna de juiste analyses te maken en advies te geven aan marketeers.

1996-1998

Dankzij zijn capaciteiten kreeg Jean-Claude de kans om aan de slag te gaan als nationaal Sales Manager. Die functie ging gepaard met een interne reorganisatie. Samen met zijn District Managers slaagde hij erin die reorganisatie succesvol door te voeren en zijn team van 30 personen opnieuw op de rails te brengen, zoals het een echte manager betaamt.

1998-2000

Tijdens een herstructurering ging Jean-Claude aan de slag als Sales Support Manager, waar hij de leiding kreeg over het training departement, sales intelligence en de organisatie van seminaries en congressen voor zijn rekening nam.

2000-2003

Als Project Manager in een outsourcing bedrijf ging hij aan de slag in verschillende bedrijven, waar hij functies bekleedde als Sales Manager en Sales & Marketing Manager. Hij trad op als tussenpersoon tussen het bedrijf en de klant en leidde in die functies teams met in totaal wel 110 personen in verschillende projecten.

2003-2008

Tijd voor de volgende stap in zijn carrière: Jean-Claude ging aan de slag onder het zelfstandigenstatuut als trainer en consultant. Tot in 2008 bleef hij tegelijkertijd deeltijds zijn functie als Business Unit Manager Benelux met evenveel enthousiasme uitvoeren.

Eind 2014

Tijdens zijn rijk gevulde carrière mocht Jean-Claude van heel wat functies proeven en kreeg hij de kans om behoorlijk wat bedrijfservaring op te doen. Maar eind 2014 voelde hij zich klaar voor iets nieuws. Als opleidingsmakelaar begeleidt hij nu bedrijven die hun werknemers of managers graag willen bijscholen. Hij gaat na wat de doelstellingen zijn en gaat zelf op zoek naar de opleiding die het beste aansluit bij die noden.

Heeft u interesse in een bepaalde opleiding? Contacteer uw opleidingsmakelaar vandaag nog, en ga samen op zoek naar de beste opleiding om uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken.