agile/lean in mensentaal

RSquare support: Resilient and Responsive

Duurtijd

In functie van het plan van aanpak dat wordt opgesteld na de audit…

VOV Agile én Lean: 48u
VOV Agile of Lean: 36u

Aantal deelnemers

Max.: 8-10 deelnemers

Locatie

Naar keuze:

 • in company (tailor-made)
 • off site
 • online

Offerte na intakegesprek

Met begeleiding bij subsidie!
VOV erkenning nr ODB-1002904

Nieuwe bedrijfsculturen die jouw bedrijf kunnen helpen een sprong te maken in weerbaarheid en wendbaarheid. (Ook wanneer je reeds met Lean of Agile startte, maar het niet vlot wil draaien…)

IN HET KORT:

De markt verandert continu aan een hoog tempo, klanten zijn veeleisender, opportuniteiten dienen zich aan, maar ook bedreigingen.

We leven in een VUCA-wereld (Volatile – Uncertain – Complex – Ambiguous).

Om het te maken in deze wereld, moeten we ons voortdurend aanpassen. Blijven werken zoals we gewend zijn, is niet meer voldoende om stand te houden.

Je bedrijf kan op zulke situaties anticiperen. Het is een kwestie van WEERBAAR en WENDBAAR zijn.

INHOUD:

RSquare Support is gebaseerd op drie pijlers waarbij de mens altijd centraal staat:

 • Agile:
  In twee keer minder tijd, twee keer zoveel doen’ dat is de kernboodschap van agile werken. Durven veranderen en de mensen met de juiste competenties samen in zelfsturende multifunctionele teams brengen om met de hoogste effectiviteit en efficiëntie, projecten af te leveren, zoals gevraagd door de klant.
 • Lean:
  Continu verbeteren van alle bedrijfsprocessen door het vermijden van alle mogelijke verspillingen zoals tijd en middelen. De klemtoon in dit proces ligt op de mens en brengt de medewerkers naar een ‘Lean way of working’.
 • Eén team:
  Een team is pas echt een team wanneer de ‘5 behaviors van Lencioni’ aanwezig zijn: vertrouwen in elkaar, spanningen en conflicten bespreken, volle betrokkenheid bij het werk, accountability en deadlines halen, focus op het resultaat van het bedrijf en niet op persoonlijke overwinningen. Op de leest van Lean en/of Agile.

DOELGROEP

Voor iedereen in het bedrijf, in top – down volgorde…

Met een audit onderzoeken wij op welk niveau je binnen jouw bedrijf al werkt rond deze 3 pijlers. Nadien stellen wij onze aanpak voor om de pijnpunten in jouw manier van bedrijfsvoering aan te pakken.

Doe alvast de korte audit van 10 vragen Het geeft je een idee waar je heden staat op het vlak van Agile en Lean. Doe hier de test.

Vragen? Of wil je deze opleiding boeken?

Stuur ons een bericht hieronder!

Contact over deze opleiding

We kijken er naar uit je binnenkort te ontmoeten!